DOSTLUK KARDESLİK VE SEVGİ İÇİN BURDAYIZ


    AYÇİÇEK YAĞLI BAKLA

    Paylaş

    Admin
    Admin

    Mesaj Sayısı : 153
    Kayıt tarihi : 17/02/10

    AYÇİÇEK YAĞLI BAKLA

    Mesaj  Admin Bir Paz Şub. 28, 2010 3:28 pm



    Ayçiçek Yağlı Bakla tarifi
    için Malzemeler :
    1 kilo Bakla
    1adet Soğan
    1 demet Dere otu
    1 çorba kaşığı Un
    1 limon Limon
    1 çorba kaşığı Toz şeker
    yarım su bardağı Ayçiçek yağı
    Tuz


    Ayçiçek Yağlı Bakla
    yemeğinin hazırlanışı:
    Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın. Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün. Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin. Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin. Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin.

    alıntıdır.

      Forum Saati Paz Ekim 22, 2017 9:04 pm