DOSTLUK KARDESLİK VE SEVGİ İÇİN BURDAYIZ


    TERBİYELİ ET IZGARA

    Paylaş

    Admin
    Admin

    Mesaj Sayısı : 153
    Kayıt tarihi : 17/02/10

    TERBİYELİ ET IZGARA

    Mesaj  Admin Bir Ptsi Nis. 05, 2010 6:02 am



    Malzemeler
    500 gram dana eti

    2 adet orta boy kuru soğan

    1 su bardağı süt

    Yarım su bardağı zeytinyağı

    Damak tadınıza göre tuz ve kekik

    Hazırlanışı

    Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.

    Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın.

    Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın.

    Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin.

    Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin.

    Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin.

    Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin.

    Afiyet olsun

    Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün. Mangalın ızgarasını soğanla ovun. Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır

      Forum Saati Cuma Mart 24, 2017 7:55 pm